Podolog Tarafından Medikal Ayak Bakımı Nedir?

Eskiden sadece kuaför salonlarında işi görerek öğrenenlerin yaptığı klasik sulu manikür/pedikür artık yavaş yavaş tarihe karışıyor. Kullanılan aletlerin yeterince (bazı yerlerde hiç) sterilize edilmeden onlarda kişiye kullanıldığı bu işlemleri zaten oldum olası sevmez ve mikrop kapma korkusuyla yaptırmazdım. Yıllar geçtikçe her şeyde olduğu gibi bu konularda da uzmanlıklar arttı, işi kitabına göre, hijyen kuralları dahilinde yapan yerler çoğaldı. Belki bir çoğumuz biliyor belki bilmeyenler var, artık Podoloji adı altında üniversite bölümü bile var. Bugün mezunları kendi yerlerini açmaya, bizler de onlardan hizmet almaya başladık bile. 

Peki nedir Podoloji? Ayak sağlığı ve ayak hastalıkları ile ilgili bir bilim dalı olan Podoloji uzmanlarına Podolog deniyor. Ayaklarımızda meydana gelen rahatsızları teşhis ve tedavi edebiliyor, öncesinde de koruyucu işlemler yapabiliyorlar. Ayak rahatsızlıklarının başında gelen nasır, mantar ve batık tırnak tedavilerini kesinlikle podologlara yaptırmamız gerek. Aksi halde daha kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz. 

Bende epeydir tırnak altı boşalması sorunu vardı bir parmağımda. Piyasada çok etkili diye satılan ürünlerden kullandım ancak sorun çözülmedi. Tavsiye ile gittiğim Turan Güneş Bulvarında bulunan Podonice Podoloji Esra hanım hem benim hem kardeşimin işlemlerini gayet titiz bir şekilde gerçekleştirdi, sonuç harika. Ankara' da yaşayanlar için medikal ayak bakımını işin okulunu okumuş uzman yapsın diyenlere tavsiye ederim. 

Özellikle aletlerin ve işlem malzemelerinin her birinin son sistem cihazlarda ameliyathane aletleri gibi sterilize edilip, el değmeden tek kullanımlık paketlerde saklandığını söylemeliyim. İşim gereği çok fazla işletme görüyorum ve inanın bu kadar titiz ve özenli yerler çok bulunmuyor. Diyabet hastalarının ayak bakımına çok çok dikkat etmesi gerektiğini de öğrendim bu arada. Siz veya yakınlarınızdan böyle bir ihtiyacı olan varsa aklınızda olsun. Sevgilerimle... 

1 yorum:

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.