Bubble Tea Nedir? Neden Bu Kadar Popüler oldu?

 Son zamanların en popüler içeceği nedir deseniz şüphesiz gençler ve çocuklar arasında son derece rağbet gören #bubbletea derim. Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde yükselen bir trend çeşit çeşit aromalarıyla bubble tea. Peki nedir bu bubble tea? Meyve aromalı ya da sütlü bir içeceğin içine #tapyokaincileri ve meyve parçacıkları, tatlandırıcı şurup ve buz eklenmesiyle hazırlanan içeceğin ilk çıkış yeri Tayvan. Uzakdoğudan gelen ilginç lezzetlerden biri olan bubble tea bu kadar ünlü olmasına Tayvanlılar bile şaşırmış olabilir :) 



Ağustos 2023 itibariyle fiyatı 80-85 tl civarı satılan bu içeceği pek çok yerde bulmak mümkün. Ancak biz ilk defa Budapeşte tatilimizde denediğimiz bubble tea'nin tadı ve içindeki tanecikleri çok daha lezzetliydi. Belki farklı bir tipti bilmiyorum. 

Peki bu içeceği evde kendimiz yapabilir miyiz derseniz cevabım evet. Tapyoka incilerini tapyoka nişastasından yapmak isterseniz biraz uğraşırsanız ev yapımı bubble tea içebilirsiniz. İçine meyve sulu dışı deniz yosunundan yapılmış şeffaf kürelere benzeyen meyve suyu dolu bobba ilave edilerek de hazırlanıyor. Bu meyve sulu kürecikleri rahatça içebilmeniz için de geniş pipetlerle servis ediliyor. Kürecikler ağzınıza gelince patlıyor. Gerçekten de çocuklar için çok eğlenceli kabul etmek lazım :) Büyükler için ise yaptığım bir araştırmayı hemen söylemeliyim ki bir porsiyonu yaklaşık 250-300 kaloriye sahipmiş. Bu da 30 küp şekere yakın şeker demek oluyormuş ki ben şahsen yılda bir içersem içerim :) 







Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.