Aqua Vega Akvaryum Gezimiz

 Ankara'da olup da çocukla nereye gidelim diye düşünenlere güzel bir alternatif: Aqua Vega Akvaryum. Tam 12 bin deniz canlısını onlarca akvaryum içinde ve de 98 metre uzunluğunda cam bir tünelde ilerleyerek izlemek isterseniz iyi okuyun :) 

Nata Vega Avm nin eksi 2. katında bulunan Aqua Vega' da vatoz balıklarından deniz yıldızına, kaplumbağadan köpek balığına pek çok canlıyı yakından izleyebilirsiniz. Ayrıca koi balıklarını günün belli saatlerinde belli bir ücret karşılığı biberonla besleyip o esnada dokunup sevebilirsiniz. Bir köpekbalığını bu kadar yakından izlemek bizim için çok değişik bir deneyimdi mesela. O kocaman cüssesi ve sivri dişleriyle akvaryumdan geçerken içimiz bir tuhaf oldu :) Koileri biberonla beslemek ise kesinlikle çok zevkliydi. 

Burası sadece su altı dünyasını kapsamıyor. Adrenalin dünyası adlı bölümde sürüngenler ve böcekler var. Dev pitonlar, tüküren kobralar son derece ilginç. Gördüğüm en büyük yılanlar burdaydı mesela bugüne kadar. 

Ayrıca memeliler bölümünde primatlar, vahşi kedigiller, kanatlı hayvanlar da mevcut. Burası epey büyük ve biz yarım güne yakın kaldık. Hızlıca gezip çıkmazsanız, ilginizi çeken hayvanları inceler, akvaryumların önündeki izleme koltuklarında oturur keyif yaparsanız biraz uzun sürüyor. Ancak zaman nasıl geçti anlamadık. Çıkışta ise greenbox fotoğraf çekimi yaptırabiliyor, baskı alabiliyorsunuz. Bu yazıdaki fotoğraflar orda yaptırdığımız çekimden mesela.

Kids bölümünde büyük bir salon içinde akvaryumlarda renkli balıklar vardı. Bu geniş alandan çocukların oturması için sandalyeler, küçük bir kaydırak mevcut. Ayrıca masal anlatan bir çınar ağacı var ki çocuk kısmının en ilginç şeyi buydu.

Çocuk şart değil yetişkinlerin de ilgisini çeker ancak çocuklar özellikle hayran olur öyle diyeyim. Biz gittiğimizde her biri bir oraya bir buraya bakıp hayretle koşuyordu dört bir yana :) 


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.