Dünyanın En Güzel Cafesi: Budapeşte New York Cafe

 Evet yanlış okumadınız dünyanın en güzel cafesi ünvanına sahip olan New York Cafe Budapeşte'de olunca elbette gidilecekler listemizde üst sıralarda yer alıyordu. Tarihi New York Palace otelinin giriş katında yer alan cafe günün her saati dolu ve yer bulmak için çoğu zaman beklemek ya da önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Burası lüks bir cafe-pastane-restoran karışımı bir mekan. Ancak içeri girdiğiniz andan itibaren göz alıcı mimarisi ve şatafatlı dekorasyonu sizi etkilemeyi başarıyor. 

Altın renginin hakim olduğu dekorasyona büyük avizeler, heybetli sütunlar, yüksek mi yüksek bir tavak ve tavanda freskler eşlik ediyor. Tavan süslemeleri bile oturup saatlerce izlenecek kadar güzel. Size bir saray salonunda oturup yiyip içiyormuşsunuz havası veren bu cafe benim gördüğüm en güzel yer gerçekten. Belli saatlerde yemeğe keman ve piyano dinletisi eşlik ediyor. 

Menüsü çok geniş. Biz yemek yediğimiz için kendimize kahve tatlı menüsünden bir şeyler seçtik. Elmalı tart eşliğinde altın tozu ile süslenmiş latte sipariş ettik. Değişik bir deneyimdi. Altın tozunun kahve lezzetine en ufak katkısı yoktu elbette, ancak sarayda oturup altın tozlu içecek içmenin yarattığı his mükemmeldi :)

                     

Üst kattaki minik balkonda poz vermek için onlarca turist bekliyordu. Tabii biz de eksik kalmadık. Hem aile hem de tek tek fotoğraflar, videolar çektik. Öyle ihtişamlı ve öyle göz alıcı bir mekan ki ben burda sohbet etmekten çok çekim yapıp etrafı izledim diyebilirim. Cafenin fiyatları tabii ki dışarıya göre yüksek. Ancak uçurum var diyemem. Bir kahve bir tatlı 15 Euro civarı diye düşünebilirsiniz. Yemek fiyatlarının elbette daha farklı olduğunu söyleyeyim. Biz sadece kahve ve tatlı aldık. 

İçerdeki ortamın ambiyansı gerçekten eşsiz. Bunu görmek, o havayı yaşamak için kesinlikle gidilmesi gerek diye düşünüyorum. Hatta giderken bizim gibi spor günlük kıyafetler yerine şık, elegan bir elbise, şık bir şapka, şal gibi bir iki parça aksesuar ile giderseniz mükemmel kareler çekebilirsiniz. 

Özetle, dünyadaki tüm cafeleri gezmedim ancak gördüğüm en güzel cafe restoran kesinlikle Budapeşte New York Cafe oldu diyebilirim. Yolunuz buralara düşerse listenize eklemeyi ihmal etmeyin. 










Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.