Güllü Kek

Cumartesi günü biraz uyuyayım filan derken yine erkenden kalktık Öykütoş sayesinde. Aslında uyanınca hemen almıyoruz biraz alışsın beklemeye diye. Ama öyle tatlı kahkahalar ve çığlıklar attı ki içimiz elvermedi, anında ışınlanıp kaptığımız gibi aldık kuzuyu yatağından :)

Kahvaltıdan  hemen sonra kek yapma işine giriştim. Daha önceden çok defa verdiğim ve çok okunan yazılarımdan olan kek tarifimi buradan ve buradan okuyabilirsiniz. Hem pratik hem de garantili tariflerdir tabi benim gibi arada bir malzeme unutmazsanız :) Bugün klasik kalıplarda kek yapmak istemeyince Tantitoni güllü kalıbımı kullanmaya karar verdim. Uzun zamandır denemeyi beklediğim bu silikon kalıptan çok memnun kaldım. Ve şahane güllü kekler yaptım :)


Bana bunu yanında iki kalıp daha alarak canım arkadaşım Pelin hediye etmişti. Kullanmak için boşuna beklemişim bayıldım. Kek kalıptan o kadar kolay çıktı ki şaşırdım. Eğer siz de gül desenli kalıbı beğendiyseniz fiyatı 35 TL ye inmiş burada bulabilirsiniz.


Aslında kalpli kekler de var onları da başka bir postta eklerim artık. Yağmurlu ve kapalı havada sıcak evinizdeyseniz, bebek uyumuşsa, ev misss gibi tarçınlı kek kokuyorsa bundan büyük mutluluk yoktur, özellikle bugünlerde...Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle...



16 yorum:

  1. Bu kalıplardan bende de var. Çok kullanışlı lar. Çalıştığım dönemde kek yapar iş arkadaşlarıma dağıtırdım :))

    YanıtlaSil
  2. nasıl güzel olmuşlarr:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Hem şekli itibariyle hem de içerik olarak beni etkiledi. Nefis olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm tadı da nefis oldu bir gün yersin inşallah

      Sil
  4. Kalip ne güzelmis. Insan yemege kiyamaz çok hos görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. Nasıl güzel olmuşlar,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. Yaa ne kadar güzel olmuşlar ellerine sağlık cnm :) Bu tarz şekilli kalıplara ön yargılıydım şekil çıkmaz diye düşünüyordum fakat bu yazın önyargımı kırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende kullanmadım kaç zamandır ama yanılmışım :)

      Sil
  7. harika olmuş çok hoş bir sunum..

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Ya bu kalıplarla benim sonum hep hüsran oluyor... kalıba yağ, un vs bir şey koyudn mu keki dökmeden önce? Yoksa kendiliğinden mi bu kadar düzgün çıktı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım bu kaplardan yağlamadan böyle çıkıyormuş ama ben işimi sağlama aldım hafifçe yağladım. Diğer türlü de denemek lazım bir tanesinde. Öyleyse yağlama işi ekstra çünkü.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.