Elmalı Pasta ♥

 
 
Elmalı pasta yemek için annemin yanına gitmeyi beklemektense kendim duruma el atayım dedim. Çok da iyi ettim :) Pasta ve kek yapmayı çok seviyorum ama elmalı pastayı çok daha az yapıyorum nedense. Dün eşimin canı çok istedi. Ben de bugün kolları sıvadım. Bu mevsimde tatlı elma zor bulunuyormuş bu arada, tecrübeyle sabittir :) Hemen malzemelere geçiyorum:
 
1 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin ( Becel kullandım)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Yapılışı: Katı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırma kabında çırpın. Daha sonra nişasta, pudra şekeri, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip orta hızda karıştırmaya devam edin. Karışım pürüzsüz olunca unu ilave edip elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca dolaba kaldırıp yarım saat bekletin. O arada 4 adet büyük boy elmayı rendeleyin. Ocağa alıp içine  5-6 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın ve yaklaşık bir çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık ekleyin. Ara ara karıştırın elmalar suyunu çekince pişmiş demektir. Tam bu sırada mutfak misss gibi elma ve tarçın kokacak uzun uzun içinize çekin ☺
 
 
Hamuru yarım saat sonra dolaptan alın. Yarım cm kalınlığında hamuru açarak herhangi bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Ben büyük boy bir fincan kullanarak yuvarlakları kestim. İçine elmalı içten koyarak yarım daire şeklinde katlayın. Bir de üzerine küçük çizikler attım pişince elması görünsün diye. En son hafifçe kıvırıp ayçöreği şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu ölçülerle iki kişi için epey adet çıktı diyebilirim. Bende 6 tanesini pişirdim, gerisini buzluğa kaldırdım ☺
 
 170 derecede altı ve üstü çok hafif kızaracak şekilde pişirirken kontrol etmeyi unutmayın. İşte tam bu sırada da eve mis gibi vanilyalı hamur kokusu yayılacak onu da koklayın uzun uzun ziyan etmeyin :) Elmalılar çok kızarmasın sertleşebilir. Fırından çıkınca bol pudra şekeri serperek servis edin. İşte böyleee☺
 

 Afiyet olsunnn...
 
 
 


12 yorum:

  1. ellerine sağlık, görüntüsü ye beni diyor:)))evde elmam olsaydı üşenmeyip yapardım şimdi:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de en zorlandığımız kısım elma bulma kısmı oldu :) Her taraf yeşil ekşi elma dolu, yaz olduğu için.

      Sil
  2. üff üfff harika görünüyor
    akşama deniycem mutlaka
    ama hazır fırın çalışmışken hepsini pişirsek, pişmiş olarak buzluğa kaldırsak nasıl olur kii?
    poğaçalar börekler çözülünce yeni yapılmış gibi oluyor da, bunu denemedim daha
    dur onu da ben deniyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım mutlaka dene muazzam bir lezzet...hele ertesi güne daha bir güzel oluyor. Buzluğa pişirip atılır mı bilmiyorum. Ama poğaçalar ekmekler atılıyor bu da olur gibi geldi :) Bana da haber ver ama buzluk meselesini, ben de öyle yapayım.

      Sil
  3. Ebrummmmm o kadar guzel anlatmissinki bir yemedim yani ama yanında yattım sanki:) yavrum bebegim magrifetli olunca böyle hooop karistir huuupppp beklet, ac pişir diye anlatılıyor ama gel birde benim gozumdeki büyüklüğünü gor:)
    3 kek fanusu boyayayım ama bir kurabiye yapmayayım yani o derece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihihihhihiiiii :) valla güldürdün sabah sabah :) hatta işyerinde arkadaşıma bile okudum o da güldü. Canım valla haklısın anlatırken kolay geliyor :) öpüyorummmm

      Sil
  4. Yanlızca eve yayılan elma kokusunu da içinize çekin ziyan etmeyin lafına bayıldımmm ve koptum...eeee ne demişler kadın dediğin müsrif olmamalı...herşeyi değerlendirmeli.İşte bu sebepten ''senden hanım olmaz '' diyorlar bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız Buket :) evet pastanın kokusu dahi ziyan edilmemeli. Ama senden hanım olmaz diyenlere önerim o nefis mozaik pastandan yiyip öyle konuşmalarıdır :) Bi hesap al da yorumların adsız kalmasın bari :)

      Sil
  5. Bayılırım elmalı pastaya ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Elmalı pasta bizim evin en sevilen tariflerindendir. Ben hamuruna hiç nişasta koymamıştım. Eminim daha kıyır kıyır olmuştur. Canım çekti acil denemem gerek ;)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle oluyor. Sadece unla yapılınca kurabiye gibi sert oluyor hamur nişasta işin içine girince ağızda dağılan bir hamur oluyor.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.