Cheesecake ♥


Geçenlerde bir tatlı yapmak istedim, hem benim gibi tatlı sevmez biri yiyebilsin hem de Serhan ın sevdiği birşey olsun. Fazla düşünmeye gerek yok cevap tabii ki cheesecake! Akşam akşam üşenmedim başladım yapmaya. Biraz destek aldım tabii ki :) 



Tarifi iki üç tane yerden karıştırarak yaptım. Çok hoşuma gitti artık bu tarifle devam ederim gibi geliyor. Yalnız akşam yapın ertesi güne sabredin mutlaka. Buzdolabında bir gece dinlenmesi şart. Yoksa tabanı dağılıyor, kreması yumuşak oluyor. Biz sabredemedik ve bunlar oldu da o bakımdan yani :) Fotoğraflar ertesi gün çekildi ve esas görüntü ve lezzeti o zaman ortaya çıktı.

Başlamadan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini hatırlatayım.

Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı (ben Becel kullandım) 
Tereyağını eritip büskivilerle beraber rondodan geçiriyoruz. 22-24 cm lik kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıdı kesip koyuyoruz. Malzemeyi kek kalıbına alıp kenarları hafif yükselterek (ben bu adımı unutmuşum) ve tabanı iyice bastırarak yayıyoruz, bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz. Bu arada fırını 175 derecede ısıtıyoruz.

Pastanın kreması için malzemeler:
2 paket (400 gr) labne peyniri
3 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker (1 bardak olarak da yapabilirsiniz ben çok tatlı olsun istemedim)
1 paket vanilya
1 kutu krema
3 yemek kaşığı un

Kremanın yapılışı:
Labne peyniri ve şekeri çırpıyoruz. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekliyoruz.  Bir iki dakika daha çırpıyoruz,  yumurtaları teker teker kırıp, o şekilde teker teker de karıştırıyoruz. Buzdolabındaki kek kalıbını çıkarıp hazırladığımız kremayı üzerine boşaltıyoruz. Bu sırada büyük bir alüminyum folyoyu kalıbın altına serip, içine 1-2 cm su eklediğimiz büyük fırın tepsisine oturtuyoruz.
Bu sırada ısınmış olan fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Fırından hemen çıkarmıyoruz, kapağı yarı açık olacak şekilde soğumasını bekliyoruz.
Soğuyunca Dr Oetker in hazır çilekli sosunu üzerindeki tarife uygun hazırlayıp pastanın üzerine yayıp soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Ben sostan önce çilek de ekledim bir kaç tane. Tadı, kıvamı, görüntüsü çok güzel oldu. Ancak aynı gün yemeye kalkmayın bizim gibi, bir gece dinlensin ertesi güne iyice lezzetli oluyor. 


Afiyet olsun :)



16 yorum:

  1. Günaydın ben Gülperi cheesecake harika görünüyor. bu hafta misafirim gelecek ne yapsam diye düşünüyordum, bunu mutlaka deneyeceğim umarın sizin yaptığınız gibi güzel olur. Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
  2. günaydın,
    en sevdiğim şey,sabah sabah görmek güzel,ama rejimdeyim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende öyle, arada bozup sonra yine başlama şeklinde bir diyet.

      Sil
  3. Harika görünüyor! Ellerine sağlık. Ben de deneyeyim bunu en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. offfff! amanınnnn!!!! çok güzel olmuş bu. Nasıl beklediniz sabaha deyin:) Taş olsa çatlar ay:)
    Ellerine sağlık, çok güzel olmuş...çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ya ne beklemesi yarım saat zor bekledik, ama altı dağıldı tabi :) Sabırsızlığın sonu...

      Sil
  5. Nefis gözüküyor canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. çok hoş görünüyor,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık kekte sunumda harika :)

    YanıtlaSil
  8. Çokzel gözüküyor gözükmesine de, yasak! :/

    YanıtlaSil
  9. merhaba...tahsildaroglu lor peyniri kullanıyorum. harika bir tarif tavsiye ederim...tabanda kullandıgınız yagı arttırırsanız dagılmaz...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.