Çikolata Soslu Çaylı Kek

Buz tutmuş Ankara'dan merhaba. Hava öyle soğuk ki evden daha iyi bir yer düşünemiyorum. Canım bir yere gitmek istemiyor. Bebekten kalan vakitlerde ev işi, yemek, şanslıysam ufak tefek pasta börek bile yapabiliyorum çok şükür. Ne zamandır şöyle yumuşak, kakaolu bir kek yapmak istiyordum. Biraz araştırdım ve çaylı kek tariflerini görünce benim kakaolu kek tarifimle çayı birleştirdim, ortaya nefis bir kek çıktı.Deneyip çok beğendiğim bir tarif olduğu için paylaşmak istedim, kesinlikle favorilerim arasına girdi.


Üstünü Pakmaya çikolatalı sosla kaplamayı da kendim ekledim. Bu sosu aklınızın bir kenarına yazın tadı harika, bildiğin eritilmiş çikolata gibi.


Malzemeler:
3yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı demlenmiş ılıtılmış çay 
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 paket Pakmaya kabartma tozu
Üstü için Pakmaya çikolatalı sos 
ve sosu hazırlamak için süt

Keki yapmaya her zamanki gibi yumurtaları şekerle çıraparak başlıyoruz. Pürüzsüz kıvama gelince yağı ve ılıtılmış çayı ekleyip karıştırıyoruz. Başka bir kapta unu, kakaoyu ve kabartma tozunu güzelce harmanlayıp sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp 170-180 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Daha önce de pişebilir, kontrol etmeyi unutmayın. Kek pişerken Pakmaya çikolatalı sosu hazırlıyoruz. Kek soğuduktan sonra çikoata sosuyla kaplayıp servis ediyoruz.


Görüntüsü şahane, tadı görüntüsünden daha güzel bir kek oldu, yiyenler çok beğendi. Ben çikolatalı sosun yanına biraz da muz dilimledim.


Huzurlu, mutlu günler dilerim, afiyet olsun...


1 yorum:

  1. ellerine sağlık bayılırım çikolatalı keklere .. bende deneyeceğim tarifini :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.