Eski Foça Gezimiz

Bu sene Kuşadası sonrası Dikili öncesi yolda Foça'ya uğramaya karar verdik. Foça, bir lahmacuna 50 lira verilen, insanların piyasa yapmaktan tatil yapamadığı pahalı, burnu büyük tatil beldelerinden değil, doğal, sıcak, sevimli ve bozulmamış...Bizde uyandırdığı hisler böyle en azından. Eski ve yeni olarak iki kısım var biz Eski Foça'yı tercih ettik gezmek için. Gelir gelmez samimi havası bizi içine çekti ve şöyle bir uğrama planıyla geldiğimiz Eski Foça'da akşamı ettik. İyi de ettik. Bir daha ki sefere inşallah kısmet olursa kalmak istiyoruz. Çok şirin butik oteller gördük. Arabayı marinanın önüne parkettik ve yaya olarak gezdik. Her ne kadar saatler geçirsek de Eski Foça da eminim daha göreceğimiz çok yer var. Mesela çok güzel balıkçılar vardı ama yiyemedik, karnımızı kumruyla doyurduğumuz ve yola devam edeceğimiz için. Neyse bunu bir ön keşif turu olarak kabul ediyorum ve Eski Foça nın güzelliklerini sizlerle paylaşmaya başlıyorum. 



Şu balıklar var ya...gözleri pırıl pırıl parlıyordu, çiğ çiğ yiyesim geldi. Tezgahın önünde durup epey bi baktım :)



 Foça'nın da sakızlı dondurması meşhurmuş. Sakızlı şeylerle aram yok ama dondurmamızı aldık tabi buraya kadar gelmişken.


İşte böyleydi dondurma, çocukluğumda okul çıkışı pastaneden aldığımız dondurmalar gibiydi tadı. Ben kavunlusunu çok sevdim.


Ara sokakların havası ise bambaşkaydı. Bu şemsiyeler her ne kadar artık her yerde görülmeye başlayıp orjinalitesini yitirsede benim hala hoşuma gidiyor. 


Sokağın tepesini olduğu gibi ağaç dalları kaplamış, koca sokak çardak gibi olmuş serin, gölge ve yeşillik. Hiç böyle bir sokak görmemiştim.


Doğal ürünler satan mini mini dükkanlar...


Sokakta fesleğen satıyordu adamın biri ve her bir fesleğen pilates topu gibiydi :) Ellemeden yanından geçerken bile burnumuza buram buram kokusu gelen mis gibi fesleğenlerde gözüm kaldı. Arabada böyle devasa fesleğeni sığdıracak yer bulsam hemen alırdım, ama maalesef...


Eski Foça sımsıcak şipşirin bir yer. Tekrar gitmek için can attığım yerler listeme girdi. Bilenler zaten bilir, bilmeyenler için ufak bir tavsiye olsun diye yazmadan geçemedim burayı. Bol seyahatli, sağlıklı ve güzel günler dilerim :)


4 yorum:

  1. ben de aldım listeye o zaman. fotoğraflar çok güzel :))

    YanıtlaSil
  2. benim de vardi bu yaz listemde ama maalesef vakit yetersizliginden ugrayamadim. neyse artik kesin eklendi listeme, feslegenin kokusu buralara kadar geldii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmiştir valla doğrudur :) Cidden uğrayın çok güzel...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.