Şeftalili Kek


Mevsim itibariyle eve en çok giren meyvelerden biri şeftali. Önceden hiç aram yoktu şeftaliyle. Şimdi Öykütoş'a ara öğün olarak mamayla karıştırıp veriyorum o yerken bende yiyorum. Bunca sene boşuna yememezlik etmişim. Evde şeftali olunca epeydir yapmayı düşündüğüm şeftalili keki denemeye karar verdim. 


Malzemeler: 

2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı un
1 paket #pakmaya vanilya
1 paket #pakmaya kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve sonra içine süt, yağ ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Diğer bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı karışıma ilave edin kısa bir süre düşük devirde karıştırın. Bu arada yuvarlak kelepçeli kabın altına yağlı kağıt serip dilimlediğiniz şeftalileri dizin. Aralıklı olmasın dilimler çok ince ya da kalın olmasın. Daha sonra üstüne toz şeker serpin. Kek karışımını meyvelerin üzerine ilave edip 180 derece ısınmış fırında pişirin. Soğuyunca servis öncesi pudra şekeri de serpin. Ben de öyle yaptım ama şekersiz fotoğrafları daha çok sevdiğim için bunları ekledim.




Meyveli lezzetli bir kek isterseniz aklınızda olsun, şeftaliler bitmeden deneyin :)


9 yorum:

  1. Aaa ne güzel bir tarif bunu denemem lazım teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor,böyle malzemeli kekler kesinlikle daha bir lezzetli oluyor,ellerine sağlık Ebru'cum,süt olsun prensese..

    YanıtlaSil
  3. Cnm harikaa görünüyor, ıslak güzel bir yapısı olduğu belli:))) Şeftalili bir tarif arıyordum ben de mutlaka deniycem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :) Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. great post, have a nice weekend! :)

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.