Lazer Liposuction ile İstenmeyen Yağlardan Kurtulun


Kimi zaman vücutta biriken yağlar, egzersiz ya da diyet yaparak giderilemeyebiliyor. Geleneksel yöntemlerle giderilemeyen, can sıkıcı yağlar içinse lazer liposuction tedavisinden yararlanabilirsiniz. Ancak lazer liposuction, zayıflama değil bir incelme operasyonudur. İşlem, bölgesel bazda ortaya çıkan şekil bozukluklarını ortadan kaldırmayı amaçlar. Bu bölgesel zayıflama yöntemi ile kanül tüpleri ile negatif basınç uygulanarak alınan yağlar vücuttan atılır. 

Lazer Liposuction Tedavisiyle Bölgesel Şekil Bozukluklarına Son 

Lazer liposuction tedavisi ile bölgesel bazda yağ biriken yerlerden yağ çekilebiliyor. Özellikle kalça, karın ve kol çevresinde uygulanabilen liposuction, gıdı ve uyluk bölgesinde de uygulanabiliyor. Uygulama esnasında öncelikle tedavi edilecek olan bölgedeki yağın sıvılaştırılma işlemi yapılıyor. Sıvılaştırılan yağ sonrasında vakum yardımı ile vücuttan alınıyor. Lazer liposuction tedavisi sırasında sadece yağ depoları vücuttan alındığı için tedavi edilen bölgedeki damar ya da sinirlerde herhangi bir söz konusu olmuyor. Uygulama yağın dışarı atılmasının yanı sıra cildin sıkılaşmasına da yardımcı olması bakımından diğer tedavi yöntemlerinden ayrılıyor. Lazer liposuction, kalça, basen ya da göbek gibi yağ oranının daha çok olduğu bölgelerde tercih edilen ve başarılı sonuçları beraberinde getiren bir işlem. Ayak bilekleri, alt bacak ve sırt bölgesinde de uygulanan yöntem erkeklerde meme büyümesi tedavisinde de sıklıkla tercih ediliyor. 

,
Lazer Liposuction Tedavisinin Avantajları Nelerdir? 

Tedavi yöntemi kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de uygulanabiliyor. Lazerle yapılan bir uygulama olduğu için vücutta herhangi bir kanama söz konusu olmuyor. Ayrıca uygulamanın yapıldığı bölgede morarma da ortaya çıkmıyor. İşlem, yağ dokusunun durumuna göre yaklaşık olarak 1 ile 1.5 saat arasında tamamlanabiliyor. Hasta aynı gün taburcu olduğu için günlük işlerinden geri kalmıyor. 

Lazer liposuction tedavisinde kanamanın yanı sıra kesi ve dikiş izi olmadığından hastanın iyileşme süresi çok daha kısalıyor. İşlem sırasında yağ alınırken bir yandan da cildi toparlayıcı özelliği olan lazer dalgalar vücuda verildiği için yağ alınan bölgede sarkma meydana gelmiyor. Aksine ciltte bir toparlanma ve sıkılaşma görülüyor. Tek seferde çok daha fazla yağ alma olanağı ise tedavinin en önemli avantajları arasında! Daha önce yağ aldırma tedavisi uygulanan fakat yeteri kadar yağ deposu alınmayan bölgeler için lazer liposuction uygulanmasında sakınca bulunmuyor. 


Lazer Liposuction Sonrasında Normal Hayata Dönüş Nasıl Oluyor? 

Lazer liposuction sırasında hastalara genellikle lokal anestezi uygulanıyor. Fakat birden fazla bölgeden aynı anda yağ deposu alınacaksa, hasta yararı açısından genel anestezi tercih ediliyor. Anestezi biçimine doktor karar veriyor. Gelişen teknoloji ve uygulanan yöntem sayesinden ciddi anlamda ağrı ya da morluk şikayetleri ortaya çıkmıyor. Bu tür sorunlar daha çok operasyonun hemen sonrasında yaşanıyor fakat ağrı kesici tedavisi ile sorun çözülüyor. Deneyimli bir kadro ile yapılan başarılı işlemlerde hasta, 3 ile 5 gün içerisinde gündelik hayatına dönebiliyor. Bu süre içerisinde sosyal hayatının yanı sıra çalışmaya başlayabiliyor. Fakat 15 gün kadar korse kullanımına devam etmek gerekiyor. Bu süre içerisinde belli aralıklar ile doktor kontrolleri yapılıyor. 

Bir aylık sürenin sonunda vücut yaklaşık olarak %70 oranında otursa da vücudun tam anlamıyla şekil alması 6 ayı bulunuyor. Lazer liposuction ile vücuttaki yağ hücresi sayısı azalıyor. Fakat hasta uygulama sonrasında kilo almaya başlarsa vücudun farklı bölgelerinde şişlik ortaya çıkabiliyor. Uygulama sonrası vücudun diğer bölgelerinde şekil bozukluğuna sebep olmamak için kilo kontrolü gerekiyor. 

Liposuction fiyatları, operasyonun durumu ve genişliğine göre değişebiliyor. Siz de uzman bir ekiple başarılı bir Lazer Liposuction operasyonu geçirmek istiyorsanız Op. Dr. Alpaslan Topçu'dan randevu alabilirsiniz. 


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.