Yeni Normal Düzen

Bugünden itibaren artık seyahat ve sokağa çıkma yasakları kalktı ve #yeninormal düzene geçtik. Geçtik diyorum da biz hala evdeyiz ve kesinlikle epey bir süre daha evden minimum düzeyde ve kurallara azami uyarak çıkmaya kararlıyız. Çünkü yasaklar bitse de #pandemi bitmedi, bunu aklımızdan çıkarmayalım. Evden çıkabilirsiniz denilen andan itibaren kendimizi sokağa, çarşı pazara, avm ye atmayalım. Ekonomik endişelerden dolayı bu şekilde gidemezdi ve mecburan bu gidişe bir son verilmeliydi. Yani cafeler, restoranlar, avmler açılmalıydı çünkü tüm ülkedeki işveren, çalışan herkes zor durumdaydı. Ancak dediğim gibi ne olursa olsun acele etmeden, tedbirleri gevşetmeden, kurallara uyarak yavaş yavaş yeni normal düzene dönmeliyiz. Yoksa ikinci dalga kaçınılmaz olacak ki bunu da hiçbirimiz istemeyiz.


Biz de ise durumlar daha farklı. Malum hastalığın tedavisini gördüğüm ve kemoterapi olduğum için zaten maksimum düzeyde korunmam gerekiyordu bu sokağa çıkma yasağı olan günlerde. Pek çok insan evinde can sıkıntısına çareler ararken biz mecburen gittiğimiz ve hemen hepsinde covid hastası olduğu malum olan hastanelere gidip tetkik, tarama ve kemoterapi seansları yaptırıp gelmek zorundaydık. Yani zor bir süreç içinde zor bir süreç yaşadık hala da yaşıyoruz ailece... Bunları niye anlatıyorum; derdi "ah sokağa çıkma yasağı bitti hadi koşalım sosyal ortamlara" olmayan daha büyük dertlerle uğraşan insanlar da var, öncelikle sağlıklıysanız şükredin, değilseniz yalnız olmadığınız bilin diye yazıyorum.

Pandemi günleri elbet bitecek, hastalar iyileşecek, bugün derdi olanın derdi gidecek, işi olanların işleri yine açılacak... Ama biraz sabır, biraz dikkat, biraz da güzel olacağına dair inanç gerekiyor. Son olarak okuyan herkese sağlıklı, neşe ve sevgi ile dolu şahane bir gün diliyorum, sevgilerimle :)



Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.