Olumlu Düşüncenin Gücü

Hayatımın son üç yılı malum hastalıkla ve tedavi ile geçti. Bir kez bitti, sonra yine başladı. Peki tedavimin bitmesine, üstünden iki sene geçmesine, o arada tüm kontrolleri eksiksiz yaptırmama rağmen nasıl olmuştu da beni yeniden bulmuştu? Sakın yanlış anlaşılmasın "neden ben" demiyorum, neden tekrar ettiğini anlamaya çalışıyorum. Bununla ilgili pek çok kitap, yazı okudum ve anladığım kadarıyla herşey insanın bilinçaltında, zihninde bitiyordu ve bilinçaltı ona verdiğiniz olumlu/olumsuz tüm mesajları harfiyen yerine getiriyordu. Demek ki bir yerde bir yanlış yapmış, farkında olmadan olumsuz düşünceleri zihnime bilinçaltıma aktarmıştım. Demek ki sonsuza kadar bittiğine farkında olmdan "gerçekten" inanmamıştım, şüphe duymuştum. 

O zaman ne yapmam gerektiğini artık biliyorum, zihnimi tamamen olumlu düşünceler ile doldurmam gerekiyor. Bunu yapmak elbette kolay değil. Bir günde olmuyor ama bu benim üzerinde çalışmam gereken en önemli konu, onu anladım. Ve hemen bilinçaltı temizleme, olumsuz düşüncelerden kurtulma ve olumsuzları olumlu düşünceler ile değiştirme için çalışmaya başladım. Eğer siz de bu konuya ilgi duyuyorsanız arkadaşımın tavsiyesiyle okuduğum Joseph Murphy - Bilinçaltının Gücü kitabını öneririm.
Yazıyı okuyan herkese, bir hastalığı bir derdi olsun ya da olmasın tavsiyem şu; iyi şeyler düşünün. Olmasını istediğiniz şeye odaklanın, olmayacağını, aksilikler yaşayacağınızı, istediğiniz şeye ulaşmanızın zor olduğunu ASLA düşünmeyin. Çünkü bunun kimseye yararı yok. Sadece ama sadece olmasını istediğiniz şeye odaklanın, onu oldu kabul edin, hatta şimdiden bu mutluluğu yaşamaya başlayın :) Bunun kime ne zararı var bir düşünün? Olumsuz olasılıklar, kötü senaryolar içinde boğulup, sürekli en kötüyü düşünmektense hayal ettiğiniz şeyin şu an gerçek olduğu düşüncesiyle mutlu olmanın nesi zor? Bence değil. Evet bir anda olmuyor, ben başladım bu konu üzerinde çalışmaya ve olumlama teknikleri üzerinde kendimi eğitmeye. O yüzden şimdiden biliyorum ki benim hastalıkla ilgili zor sınavım bitiyor ve bu benim için son olacak. İnanıyorum!


Yaptığım ve tavsiye ettiğim şey şu; ne yapın edin ama sadece OLUMLU düşüncelere odaklanın. Bu her derdimizin ilacı lütfen unutmayın! Zihnimizdeki olumsuz tüm düşünceleri olumlu düşünceler ile değiştirmek elimizde. Düşünceleriniz değişirse hayatınız değişir, inanın :)


1 yorum:

  1. İşte budur! O kadar haklısın ki sevgili Ebru.
    Selamlar, sevgiler benden sana...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.