Erkek Koşu Ayakkabısı Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Koşu yaparken doğru ayakkabı tercihi oldukça önemlidir. Her spor için farklı ayakkabı modelleri üretildiği gibi, koşu için de ayakkabı özellikleri farklıdır. Yanlış ayakkabı tercihlerinde ise çeşitli rahatsızlık ve sakatlıklarla karşılaşılabilmesi normaldir. Koşuya uygun olmayan ayakkabılar ile çeşitli egzersizler yaptığınızda bilek burkulması, aşil yırtılmaları, stres kırıkları gibi rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Koşu esnasında vücudumuzun alt kısmında; eklemler, kaslar, dizler üzerinde yüksek baskı oluşur. Koşu ayakkabıları diğer türden ayakkabılara nazaran daha fazla darbe emici özelliğe sahiptir. Bu sayede ayak ve eklemler üzerindeki baskıyı azaltarak vücut sağlığınız korumanıza yardımcı olur. Erkek koşu ayakkabısının hafif, dayanıklı, rahat ve göz alıcı olması koşunun kalitesini olumlu etkileyen faktörlerin başında gelir. 

 

Erkek Koşu Ayakkabısı Özellikleri 

 

Erkek koşu ayakkabısı modelleri koşu yapılacak zemine göre üretilir. Daha sert malzemeler tercih edilerek üretilen koşu ayakkabıları genel olarak 3 çeşide ayrılır. Yol koşusu için dizayn edilmiş erkek koşu ayakkabısı, sert zeminlerdeki darbeleri emici niteliklere sahiptir. Toprak zemin için üretilen erkek koşu ayakkabısı ise taş, çakıl gibi sert maddelerin ayağa vereceği zararı önlemesi için sert bir tabana sahip olmalıdır. İç mekan spor ayakkabıları da yine spor salonu gibi alanların gerektirdiği şekilde özelliklere sahip. 

 

Erkek koşu ayakkabısının üst yüzeyinde su geçirmez, nefes alan bir kumaş tercih edilirken; dış tabanında dayanıklı ve tampon özelliğine sahip havalı lastikler kullanılır. Ön ve iç tarafında bulunan dengeleyici malzemelerin kullanımı ile erkek koşu ayakkabıları; koşu esnasında ani ayak dönmelerini engelleyerek sakatlanmaların önüne geçiyor. 


 


Erkek Koşu Ayakkabısı Nasıl Seçilmeli? 

 

Her insanın farklı basma açılarına sahip olduğu görülüyor. Konforlu bir koşu ve sağlığı muhafaza edebilmek için bu noktada doğru tercih yapmak da yine önemli unsurlar içerisinde! Bazı kişiler iç kısma doğru basmaya alışmışken yine bir kısım insan da dış tarafa ağırlık verebiliyor. Her iki şekilde de aslında birer ayak rahatsızlığı olup özellikle uzun koşu esnasında vücuda fazlaca zarar verebiliyor. Bu noktada ayak bozukluklarını giderebilecek, ayağı yormayan, doğru ölçülere sahip erkek koşu ayakkabılarını tercih etmek gerekli! Yastıklı erkek koşu ayakkabısı modelleri dışa doğru basan bireyler için tam olarak biçilmiş bir kaftan. Yine, iç kısma doğru basanların tercih etmesi gereken bir diğer erkek koşu ayakkabısı da sağlam tabana sahip modeller… 

 

Hareketinize Yönelik Erkek Koşu Ayakkabısı 

 

Koşu ayakkabılarının tercihinde; tasarımı, şıklığı ve rahatlığı dışında bir diğer önemli noktada koşu stilinizdir. Nasıl bir koşu stiline sahipseniz o bağlamda doğru bir erkek koşu ayakkabısı tercih etmeniz doğru olur. Eğer koşularda yeni iseniz, günlük koşular için tasarlanmış bir modeli tercih edebilirsiniz. Üretiminde kullanılan sağlam malzemeler ve tüm zeminlere uygun olması ile gündelik erkek koşu ayakkabısı modelleri çokça tercih ediliyor. Olağanüstü hafif ve yumuşak yapıları ile öne çıkan, yarışlara yönelik üretilmiş erkek spor ayakkabısı modelleri ile daha hızlı koşmanız mümkün hale geliyor. Bunun yanında profesyonel yol koşu modelleri de ayağınızı tam olarak sararak koşu boyunca yola tutunabilmenizi sağlıyor. 

 

Bunların yanı sıra, koşu ayakkabılarında taban kalınlığının önemi de oldukça büyüktür. Topuk kısmının ön kısma göre daha yüksek olması çoğunlukla tercih sebebi! İnce tabanlı erkek koşu ayakkabısı modelleri, sizlere yolu hissettirerek oldukça doğal bir koşu keyfi sunarken; kalın tabanlı modeller ise darbeleri emerek konforu üst seviyede bir koşuya olanak sağlıyor. 

 

Sportive, kullanıcı memnuniyeti yüksek seviyelerde olan Nike, Reebok, adidas, Skechers, Puma markalarından tarzınıza uygun ve kendinizi özel hissettiren erkek koşu ayakkabısı modelini seçebilir, hemen koşmaya başlayabilirsiniz. 

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.