Burun Estetiği İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Rinoplasti ile ilgili merak edilen pek çok detay mevcut. Hastaların en sık sorduğu sorulardan biri de rinoplasti sonrasında günlük hayata dönüşle ilgilidir.

Rinoplasti ile ilgili Önemli Detaylar

Rinoplasti, burun estetiği operasyonudur. Buruna estetik bir görünüm vermek amacıyla gerçekleştirilir. Genel olarak 18 yaş altında olan bireylerin bu operasyonu yaptırmaları önerilmez. Ancak; bu yaş altında olan bireylerin nefes alma problemleri varsa bu durumlarda rinoplasti ameliyatı düşünülebilir. Rinoplasti ameliyatı, genel anestezi altında yapılan bir operasyondur. Yaklaşık olarak iki ile dört saatlik süre arasında tamamlanır. Elbette bu süre hastanın durumuna ve vakanın durumuna göre değişiklik gösterir. Burnun içinde yer alan kemiklere ve kıkırdaklara şekil verilerek buruna estetik bir görünüm kazandırılır. Alanında uzman, operasyon deneyimi olan doktorlar tarafından başarıyla gerçekleştirebilecek bir operasyondur.

   

 Rinoplasti Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir? 

 Rinoplasti sonrası hastaların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. 
 Buruna darbe alınmaması gerekir. Dolayısıyla hastaların bu tür olası kazalara meydana verecek aktivitelerden kaçınmaları gerekir. Spor ve egzersiz faaliyetleri gibi. Toplu oyunlar ve aşırı enerji gerektiren sporlardan kaçınılmalıdır. Spor faaliyeti yapılacaksa bu basit ve sakin yürüyüşler olabilir.

Denize, hamama, saunaya ve havuza girilmemesi önerilir. 
Rinoplasti ameliyatından iki gün sonra baş geriye atılmak suretiyle duş alınabilir. 
Rinoplasti ameliyatından bir hafta sonra rahatlıkla duş alınabilir. 
Dinlenmek, iyi beslenmek, uyku düzenine önem vermek de önemlidir. 
Hasta bu hususlara dikkat edilirse iyileşme süreci tam manasıyla desteklenmiş olur. Böylece hasta çok daha kısa sürede iyileşerek gerek sosyal gerekse iş hayatına rahatlıkla döner. 

Rinoplasti Sonrası Günlük Hayat Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Rinoplasti sonrası günlük hayata dönüş ile ilgili merak edilen pek çok husus var. Rinoplasti ameliyatı sonrasında hasta aynı gün içinde taburcu edilir. Taburcu edildikten sonra ameliyatın etkisiyle meydana gelen morluklar ve şişlikler söz konusu olacaktır. Bu etkiler son derece normal olup bunlar üç ya da dört gün içinde önemli ölçüde kaybolur. Hastalar üç dört gün içinde günlük hayatlarına dönebilirler. Şişlik ve morlukların etkilerinin daha hızlı bir şekilde geçmesi için uzman doktorun önerileri dikkate alınmalıdır. Böylece günlük ve ayrıca sosyal yaşama daha hızlı bir şekilde dönmek mümkün olur. Rinoplasti alanında uzman Serdar Yüce , ameliyat sonrası gözlük kullanımına bir süre ara verilmesini(lens kullanılabilir), burna darbe alınmamasını, bir yere çarpmamaya özen gösterilmesini tavsiye ediyor. 

Rinoplasti Sonrası Doktor Kontrolleri 

 Rinoplasti bir cerrahi operasyondur. Dolayısıyla rinoplasti sonrası hastanın belli aralıklarla doktor kontrolüne gitmesi gerekir. Uzman doktor, hastaysa kontrolleri ile ilgili gereken bilgiyi verir. Hasta doktorunun belirttiği zamanlarda aksatmadan kontrollerine gitmelidir. Bununla beraber; akla takılan soruların doktora sorulması ve iyileşme sürecine aykırı bir durum söz konusu ise bu durumun uzmanla paylaşılması da son derece önemlidir. Bu noktada; doktor kontrolleri mutlaka yapılmalıdır. Rinoplasti ameliyatından sonra genel olarak 1., 3. Ve 6. Aylar ve 1. sene kontroller gerçekleştirilir.


 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.