Pozitif Enerji Veren Başarılı Bir Diyetisyen: Bensu Bekdemir

 Bugün blogda sağlıklı beslenme konusu var. Özellikle son bir yıldır salgın, evde kalınan sürelerin maksimuma çıkması, sokağa çıkma yasakları, bozulan moraller derken çoğumuzun beslenme düzeni yerle bir oldu. Bazılarımız eve istedikleri siparişlerle aldığı kalorileri artırırken bazılarımız mutfaktan çıkmaz oldu. Evde ekmek yapmalar, kahvaltıya mayalanan hamurlar, çay saatine pişen kekler, kurabiyeler derken çoğumuz normal kilomuzun üstüne çıktık. Başlarda belki güzeldi böyle yapıp yapıp yemek ama evde o kadar çok vakit geçirmek durumunda kaldık ki covidden kaçalım derken başka rahatsızlıklara davetiye çıkarır hale geldik. Benim içinse bu pandemi dönemi katmerli bir şekilde zordu. İnsanlar evde kalmaktan şikayet ederken ben iki sene sonra gelen metastaz ile hastane-ev mekik dokuyordum. İkince defa gelen bu davetsiz hastalıktan ve de sokağa çıkma yasaklarında evde kalmaktan dolayı fazla kilolar yadigar kaldı bana. İşte tam da bu dönemde daha önce başarılı bir şekilde diyet programında beraber çalıştığımız sevgili Dyt. Bensu Bekdemir ile yolumuz tekrar kesişti. 


Diyet programları zordur, sıkıcıdır, bir süre sonra insanın sırtına yük olur. Diyet listelerindeki bazı anlamsız yemekleri de hazırlamak, evde olmayan malzemeler için market gezmek de çoğumuz için kabus gibi biliyorum. Ben de aynen öyleyim :) Diyet kelimesi bile bana pozitif şeyler çağrıştırmıyor. O nedenle Bensu ile bu yola başlarken onun tüm danışanları ile ilerlerken kullandığı #keyiflehafifle sözü bana baştan hoş bir enerji verdi. Çünkü sevmeden yapılan hiç bir şey faydalı olmuyor insana. Bana göre diyetler "sürdürülebilir beslenme programları" adıyla anılsa daha iyi hatta. 

Dyt. Bensu Bekdemir

Sevgili Bensu ile listeleri hazırlarken hep dolapta ne var? sorusu ile başladık konuşmaya. Mevsim sebzeleri, meyveleri, balık, köfte, yoğurt, yulaf gibi evlerimizde var olan malzemelerle uyulması ve adapte olması kolay listeler yaptık. Ara öğünlerde tatlılar, bitter çikolatalar da yedik, canımız döner isteyince döner de yedik. Ben iki aydan fazladır sıkılmadan bunalmadan, aman ben diyetteyim onu yiyemem demeden, kasmadan kasılmadan beş kiloya yakın verdim. Programım hala devam ediyor. İşin sırrı öncelikle kararlı olmak, gerçekten istemek ve sabretmek. Bu yola enerjinizin ve kafa yapınızın uyduğu bir beslenme uzmanıyla başlamak demek bence 1-0 önde başlamak demek. 

Eğer siz de özellikle bu dönemde aldığınız ya da öncesinde var olup vermek istediğiniz fazla kilolardan dertliyseniz benim gibi online diyet programı ile gayet başarılı bir süreç geçirebilirsiniz. Benim hedefim yaza kadar sağlığımı ön planda tutarak, düzgün gıdalarla beslenerek sporu eksik etmeyerek ideal vücut hatlarıma kavuşmak. Aslında rakamlara da pek takılmayın aynada baktığınız siz hoşunuza gidiyorsa iş tamamdır. Ben şu an kilo olarak gayet iyiyim ama sağlığım için bir kaç kilo daha diyorum, bölgesel olarak biraz daha şekilleneyim diyorum. Yaza pandemiden kurtulup sağlıkla, ideal kilomuzda gireceğimizi hayal ederken bile daha iyi hissediyorum.

Son olarak online programlardan yararlanmak için Bensu Bekdemir instagram sayfasını takip edebilir pratik tariflere ulaşabilir, kendisiyle buradan bağlantıya geçebilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum, Sevgilerimle :)


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.