Kağıt Sabun

Corona salgını ile dünya yeni bir döneme girmiş oldu. Hayatımızın nerdeyse komple değiştiği şu günlerde korunmanın en temel faktörünün temizlik, maske ve mesafe olduğunu gördük. Teknoloji uzaya gitmeyi orda yerleşim yeri saptamayı, uzayda araç kullanmayı filan başarmış olsa da yine insan eliyle laboratuvarda üretilmiş (ben öyle düşünüyorum) bir mikrop 21. yüzyılda tüm dünyayı aciz bıraktı, bırakmaya devam ediyor. Çocuklar okula gidemiyor, yaşlılar evden çıkamıyor, çalışanlar işinde gergin, çalışırken işini kaybedenler perişan... Hayatını kaybedenlerden söz etmek ise canımızı yakıyor. Ama gerçekliğimiz bu, tablo kötü ve daha uzayacak gibi. O nedenle hepimiz var gücümüzle bu üç kurala uymalıyız; temizlik, maske, mesafe. 

Temizlik konusunda özellikle çocukları çok disiplinli yetiştirmek gerekiyor. Çünkü çocuklar hasta olmasa ya da daha zor hastalansa da taşıyıcı olabiliyor. Yaşı küçük olanların özellikle 4-6 yaş grubunun konunun ciddiyetini anlaması ve bizim yanlarında olduğumuz/olmadığımız her ortamda hijyen kurallarına çok dikkat etmelerini sağlamamız gerekiyor. 

Ben altı yaşındaki kızıma çoğu zaman el yıkatma konusunda zorlanıyorum. Baştan mutlaka bir itiraz ediyor ama sonrasında yapıyor. Oysa ki bildiğimiz gibi özellikle çocukların en çok kirlenen yeri elleri. Maskeleri onun seçtiği model ve renklerde alarak maske işini çözdük. El yıkama içinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle özellikle dışarda kağıt sabun kullanmaya başladık. Belki siz daha önce duymuşsunuzdur ben kağıt sabunu yeni gördüm. Not defteri gibi sayfaları var çocuğun cebine sığacak kadar minik, ordan bir sayfa koparıp musluğun altında ıslanınca köpürüyor elini güzelce yıkayıp en son musluğu elindeki kağıtla kapatıp çöpe atıyor ve bitiyor. 

Bu ritüeli pek seven Öyküye okula başladığında yanında kağıt sabun ile göndermeyi düşünüyorum. Hem pratik hem taşıması kolay hem de çocuklar için kullanması zevkli bir ürün. Büyükler için zaten son derece pratik. Özellikle tuvalet sonrası sabun bulamadığımız ya da sabunu almak için temas etmek zorunda kalacağımız yerlerde bence çok işe yarayan bir ürün.


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.