Minimalist Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Minimalist yaklaşımı ile evinizi düzenlemek istiyorsanız fazlalıklardan kurtularak bu işe başlayabilirsiniz. Evinizdeki eşyaları en az düzeye indirdikten sonra sade ve yalınlık üzerine kurulu bir dekorasyon stilini uygulayabilirsiniz. 




Sadelik 

 

Sade olmak önceliğiniz olduğundan dolayı evinizi aksesuarlar ve süs eşyaları ile donatmamalısınız. Eğer ufak bir renk geçişi yakalamak veya ferah bir hava elde etmek istiyorsanız yeşil bir bitki yetiştirebilirsiniz. Sehpaların da üzerlerini biblo gibi büyük aksesuarlar ile doldurmak yerine bütün alanı kendinize bırakmayı deneyebilirsiniz. 

 

Renkler 

 

Siyah ve beyaz renkler ile birlikte gri rengi de minimal dekorasyonlar için ideal seçenekler arasındadır. Büyük beyaz alanların içerisine ince siyah renkler serpiştirdiğiniz takdirde yumuşak renk geçişleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca ahşabın sıcaklığından da yararlanabilirsiniz. Mutfak dolaplarında ahşaba yer ayırarak ferah bir mekan oluşturabilirsiniz. 

 

Etkileyici Dekoratif Ayrıntılar 

 

Minimalist dekorasyon sadece sıfır aksesuar anlamına gelmez. Fakat aşırıya kaçmamanızda yarar olacaktır. Bu durum biraz da alan boyutları ile alakalıdır. Küçük ama etkileyici olan ayrıntılar ile kişiliğinizi vurgulayabileceğiniz minimal ayrıntılar ortaya çıkarabilirsiniz. Beğendiğiniz bir sanatçının tablosunu duvara asarak mekanınızdaki dekoratif stili vurgulamaya başlayabilirsiniz.  

 

Mobilya Tercihleri 

 

Duvarlarınızı beyaz rengine boyadıysanız mobilya seçiminizi de duvar renklerine uygun olabilecek şekilde yapmalısınız. Gri, siyah, pastel veya toprak tonlarını tercih ederek son derece uyumlu mekanlar oluşturabilirsiniz. Birkaç ufak retro ayrıntı sayesinde tarzınızı ortaya koymaya başlayabilirsiniz. Fakat mobilya tercihini yaparken boş alanlar bırakmayı ve boşluklardan yararlanmayı da unutmamalısınız. Böylelikle doğal bir görünüm elde ederek minimal duruşlar elde edebilirsiniz. 

 

Detaylar 

 

Minimal dekorasyon stilindeki en zor kısım detaylara odaklanmak olabilir. Birbiri ile uyumlu mobilyalar ve aksesuarlar seçseniz bile ufak bir ayrıntı çok fazla yer kaplayabilir ve göz yorabilir. Bu sebeple, göze çok fazla batmayan ve fazlalık hissini oluşturmayan detaylara ağırlık vermelisiniz.  

 

Kendi imkanlarınız ile minimal dekorasyon stilini oluşturamıyor veya mekanınızda tadilat işlemlerine ihtiyaç duyuyorsanız mimarlar bina tasarımı gibi konularda sizlere destek verebilir. Böylelikle işleri hızlandırabilir ve hayallerinizdeki dekorasyon stillerine daha pratik bir şekilde erişebilme imkanı elde edebilirsiniz.  

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.