Pandemide Bağışıklığı Nasıl Arttırmalıyız?

Her ne kadar pandemi artık gündemde en üstlerde yer almasada ne yazık ki Covid kabusu hala devam ediyor. Günlük vaka sayıları 28 binlerde, vefat sayıları 240 larda seyrederken bu gerçeği görmezden gelmek imkansız. İnsanların geçen bahardan beri sosyal buluşmalara hız vermesi, turizm sezonunun açılmasıyla turistlerin akın akın gelmesi, otellerin ağzına kadar dolması, Eylül ayının gelişiyle okulların açılması bu sayıları yukarı doğru taşımaya devam ediyor. Kendi adıma geçen yıl en çok okula gidemeyip uzaktan eğitimle bir şeyler öğrenmeye çalışan, her türlü arkadaş ortamından uzak ve yalnız bir yıl geçiren çocuklara üzüldüm.

Neticede alışveriş merkezleri, spor salonları, cafeler, restoranlar her yer açıldı okullar en sona kaldı. Biz kızımın altı yaşına girmemesi nedeniyle bu yıla ertelemiştik okula yazdırmayı iyi ki öyle yapmışız. 

Bu yıl çocuklar okula bizler de iş ve sosyal hayatımıza geri döndük ama bağışıklığımızı korumamız lazım. Sıradan bir nezle bile artık gözümüzü korkutur oldu. Bende evde doğal besinlerle kızımın direncini yukarda tutmaya çalıştım. Her sabah doğal pekmez ya da özel getirttiğimiz marmaris çam balını mutlaka yedirmeye çalışıyorum. Ancak bununla da yetinmeyip eczacımızdan multi vitamin tavsiyesi istedik. Daha önceden de bir ara kullandığım Ocean Smart Gummies ve Umkaimun efervesan tablet böylelikle kızım için vitamin takviye rutini haline geldi. 

Umkaimun bildiğiniz suya atılıp eriyen tabletlerden. Tadı mandalinalı, ancak eriyince biraz yoğun bir hali var. Bazen nazlansada haftada iki defa bunu veriyorum kızıma. Ocean Samrt Gummies ise minik jelibon formunda. Elbette bunu bin kat istekle tüketiyor hatta bir daha istiyor :) Günde tek bir tane de Ocean vererek bağışıklığını desteklemeye çalışıyorum. 

Eğer sizinde okula giden çocuğunuz varsa hele ki şu dönemde öncelikle taze meyve sebzeler ile ama destek olarak da multi vitaminlerle mutlaka çocuğunuzu güçlendirin derim. 







2 yorum:

  1. şifa olsun canım
    umkanın tadı ağır mı neden nazlanıyor bizimkiler de nazlı da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende baktım tadına biraz yoğun ve şekerli o yüzden sanırım yarım yarım veriyorum ben.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.