Gül Mayasından Gelen Güzellik

 Cilt bakımında pek çok ürün kullanıyoruz hepimiz. Dönem dönem tercih ettiğimiz markalar değişiyor. Bazen içeriklerine dikkat ediyor bazen de etmiyoruz. Ancak son yıllarda doğal ve organik ürünlerin ön plana çıktığı ve tüketicilerin de buna eskisinden daha çok dikkat ettiği bir gerçek. Eskiden kullanılan kadim yöntemler de yeniden gündeme gelir oldu. Cilt bakımında çok eski zamanlardan beri kullanılan gül suyu ve gül mayası da bunlardan biri. 


Gül Mayası Nedir?

Gül mayası, gül yağı üretimi sırasında elde edilen mayanın damıtılmış saf su ile karıştırılmasından elde edilen doğal esanslı sudur. Tamamen doğal bir ürün olan gül mayası cilde öyle güzel nem veriyor ki aşırı kuru cilde sahip değilseniz üstüne nemlendirici sürmenize bile gerek kalmıyor. Yaşlanma etkilerini geciktirdiği söylenen gül mayası aynı zamanda cilde gerginlik ve parlaklık da veriyor, besliyor, onarıyor. Ciltteki toksinlerin atılmasına yardım ediyor, ferahlatıyor, serinlik veriyor.

Gül Mayası Nasıl Kullanılır?

Sprey formunda olan gül mayasını sabahları ve akşamları makyajdan arındırılmış temiz cilde sıkıp kuruyana kadar dokunmamanız gerekiyor. İlk kullanımdan itibaren bu doğal, faydalı ve pratik ürünü seviyor insan. 

İlk kullandığım tarihin üzerinden iki ay geçti ve artık elim alıştı sabah yüzümü yıkadıktan sonra ilk iş gül mayasını sıkıp güne öyle başlıyorum. Kullandığım günlerde ekstra nemlendirici krem sürmeden direkt makyajımı uyguluyorum. Günlük rutinime girdi diyebilirim. Denerseniz mutlaka siz de seversiniz.





Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.