Ayvalık-Cunda Adası ♥


Merhabalar  J  nerde kalmıştım? Evet Ayvalık... Hemen devam ediyorum. Dikili-Ayvalık arası çok yakın olduğu için oraya her gidişimizde uğruyoruz. Yine öyle yaptık. Ayvalık, özellikle Cunda adası benim bayıldığım yerler listesinde ilk üçe kesin girer. Hatta burada bir evim olsun diye secret bile yaptım bu sefer. Alttaki kare klasik oldu bizim için. Tabela önünde (rahmetli Barış Manço misali) fotoğraf çektirmezsek işimiz rast gitmez :)


Yine erken gittik tüm günü orada geçirdik. Önce cadde boyunca yürüyüş yaptık o arada uzun süre böylesini bulamayacağımız için  midye dolmalarını afiyetle yedik. Üstüne de Açelya Cafe de birer ayvalık tostu-limonata. Ayvalık tostu deyince; ısırmakla kopmayan kayış ekmeklerin arasında kule olmuş malzeme bolluğundan dolayı ağıza sığmayan bir tost gelir gözümün önüne. Gerçek Ayvalık tostu ise çıtır çıtır ekmeğin arasında, olması gerektiği kadar malzemesiyle harika bir tost. Herşey yerinde güzel yani.
Şeytan Sofrası denen tepeden olağanüstü manzara:



Gezme tozma, çarşı, alışveriş derken yine acıktık. Buraya gelip balık yemeden dönemezdik, kendimize bu kötülüğü yapamazdık. En son geçen yaz Bay Nihat ta balık ziyafeti çekmiştik. Çok güzeldi. Bu sefer restoran yerine Cunda da küçük bir teknede yedik öyle denk geldi. Ne yesek nerde yesek derken birden gördük, hadi hop arabadan indik ve siparişi verdik. Herşey bu kadar taze bu kadar mı lezzetli olur. İşte midye tavamız, cola zero yine yancılık yapmış :

…yarısı anında yendikten sonra ancak fotoğraflanan balık ekmek:

Teknede bilumum pozlar, olmazsa olmaz. Karnı doymuş ben, gözlüğümde kocam...

 Biz ♥

 ve Kleopatra nın teknesi :)

Efendim yemek sonrası, sipariş üzerine İmren Pastanesi'nden Ayvalık ın meşhur sakızlı kurabiyesinden aldık. Sakızlı kurabiye için güzel diyemem kötü hiç diyemem. En iyisi yorum yapmamak çünkü ben damla sakızı sevmem. İşte şöyle birşey:

Evet böyle bitirdik o günü, kedilerinle beraber bizi bekle Ayvalık, inşallah seneye yine geleceğiz.

6 yorum:

  1. Çoook cicisiniz siz yaa :)

    Allah hep böyle mutlu etsin sizi...

    YanıtlaSil
  2. heyyy ayvalıkta bizim yazlığımız war o bindiğiniz kleopatra teknesine onlarca kez binmişimdir heralde sevgiler takibe aldım sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslısınız Ayvalık çok güzel, denizi, havası, çarşısı, yemekleri...biz de her sene uğruyoruz mutlaka, belki kleopatra da karşılaşırız:)

      Sil
  3. Her sene Ayvalık-Sarımsaklı yaparız bir kere mutlaka.Senelerdir gidiyoruz ve ikinci evimiz gibi oldu resmen :)
    Fotoğraflara bakınca ne kadar özlediğimi farkettimm:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.