Bir Çay Sofrası


Cumartesi işten sonra anneler günü için kayınvalidemleri yemeğe çağırdım.  Yaklaşık 2,5 saatim vardı. Canım normal akşam yemeğinden ziyade gün menüsü gibi bir sofra hazırlamak istedi. Hayatımda hiç gün yapmadım bu arada, ama bildiğim kadarıyla buna benzer şeyler oluyor :) Bu da sofranın henüz yarımken çekilen hali.
 

Kısırı çok seviyorum. Yıllardır yapa yapa kendime göre en lezzetli tarifi buldum. Yiyenler mutlaka bir daha istiyor. Demek ki doğru yoldayım :) Hatta ertesi güne kalırsa az biraz o bile ilk günkü gibi lezzetli oluyor. Kısırımı her kişiye bir porsiyon olarak yeşilliklerin üzerinde servis yaptım.

 
Rus salatasını dışardan yiyemiyoruz. Çünkü bana çok cıvık ve beklemiş gibi geliyor hazır olanlar. O yüzden patatesi havucu haşladım, çubuk turşusunu doğradım, bezelyeyi ve mayonezi de ekledim, işte ev yapımı taptaze rus salatam.

 
Brokoli salatasını kalp tabağımda cherry domatesle servis yaptım. Bu foto aynı zamanda instagrama da eklendi. Bu arada instagramda eebrubayrak olarak beni bulabilirsiniz ☺ 
 
Eee çay olur da en yakın dostu  kek olmadan olur mu? Bence olmaz. Kakakolu kek tarifim için buraya tıklayabilirsiniz. Farklı olarak bu defa kakaolu karışıma100 gr kadar çikolata eritip ekledim. Tabii ki çok daha nefis oldu.


Bu da benim et, tavuk ve balık yemeklerinin yanına istisnasız yaptığım, çoğu zaman pazar kahvaltısına da eklediğim fırında patateslerim. Yağlı kağıdın üstüne pazatesleri yayıp zeytinyağı, tuz, sarımsak tozu ekleyerek fırınlıyorum hem kızartma gibi ağır değil hem de daha pratik.


En sonda da tarifini bu yazımda verdiğim nutellalı trufflar var. Bu sefer renkli şekerle süsledim.


Sofra böyleydi lakin ben de diyetteydim. Eziyeti düşünebiliyor musunuz? Kek yemedim, truff yemedim ama diğerlerinden abartmadan yedim. Neyse buna da şükür. Sofralarımız hep böyle güzel, bereketli olsun, iyi haftalar diliyorum hepinize ☺


16 yorum:

  1. Sizin ev neredeydi yahuu :) yolumu kaybedip size gelseydim ben :)) Çook güzel bir sofra, harika lezzetler.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Menü de sunumlar da şahane. Bayıldım. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  3. kuzu ne marifetlisin maşallah
    trufları nasıl yaptığını merak ettim, sofrada çok şık duruyor
    eminim lezzeti de bir o kadar güzeldir

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmesin, nefis görünüyor her şey. Patatesi bu şekilde hiç denememiştim, deneyeceğim en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene pişman olmazsın. Bana kızartma ağır geldiği için devamlı bu şekilde pişiriyorum.

      Sil
  5. ellerine sağlık ebrucum çok güzel görünüyor hepside

    YanıtlaSil
  6. İadeyi ziyarete geldim :)Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş hele brokoliyle keke bayıldım sizi izlemeye alıyorum banada beklerim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. kısıııır kısııııııııır , ben görmeye bile dayanamam:))) sunumlar çok iyi görünüyor, afiyetler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısır benim de favorim. Her ne kadar klasik olsa da herkes seviyor galiba :)

      Sil
  8. ellerine sağlık 2,5 saatte çok güzel şeyler hazırlamışsın bence :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.