Zeytinyağlı Taze Fasulye


Dün yazı yazamadım o yüzden Kadir gecenizi gecikmeli kutluyorum. Orucumuzu tuttuk dualarımızı ettik. O kadar huzurlu uyudum ki dün gece anlatamam. Allaha şükürler olsun herşey için. Gelelim bugünün yemeğine. Sıcak havalarda hafif bir yemek, bir çeşit zeytinyağlı bile öğünü kurtarmaya yetiyor. Tabi bu durum ramazan ayı için geçerli değil. İftar sofrasında mutlaka bir çorba, bir ana yemek ve salatanın yanına eşlik ediyor zeytinyağlı taze fasulye. Tarifim ise şöyle: Yarım kg fasulye, 2 adet domates, bir adet büyük kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 çay kaşığı şeker, tuz ve sızma zeytinyağı kullandım. Düdüklü tencerede 25 dk pişirdim. Servisten önce buzdolabında soğuttum. Her zamanki gibi hafif, lezzetli ve sağlıklı bir aperatif oldu. 


Afiyet olsun, sofranızdan ve evinizden bereket eksik olmasın

6 yorum:

  1. taze fasülyeye bayılırım,sabah kahvaltıda bile yiyebilirim lakin ben beceremiyorum,güzel olmuyor sanki:(annemde yiyorum hep bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de önceden öyleydi yaptıkça öğreniyor insan.

      Sil
  2. hahahha ebrucum görünce başlığı bastım kahkahayı ,bunda gülünecek ne var deme çünkü 3 yıllık evliliğimde eşimin benden tek beklentisi annesi gibi bir fasulye pişirmem.hatta baya atışmalara bile sebep oldu bu sevimli fasulyeler:)bir dahakinede senin tarifinle deneyeceğim:)
    bu arada ilk göz ağrım biricik komidinime yaptığın zarif yorum için kucaklayarak öpüp seni devamını beklediğimide eklemek istiyorum:)
    sağlıcakla,sevgiyle,kahkaha ve bol tatlıyla geçirip hiç kilo almayacağım bir bayram diliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli olmus =)
    bende beklerim bloguma

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.