Zebra Kek



Bu zebra keki internette ilk gördüğümde delirmiştim. Tam benlik hemen yapmalıyım dedim üstünden aylar geçti. En son Darkolive ciğimin blogunda görünce iyice heveslendim. Sıra bende hemen denemeliyim dedim. Ben okuduğum tarifleri kendi kek tarifimle birleştirdim. Ve işte böyle yaptım ☺


Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 bardak süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt

Yapılışı:
Her zamanki gibi oda sıcaklığında olan yumurtaları şekerle çırpıyoruz, ne zamana kadar, beyazlaşıp şeker tamamen eriyene kadar. Parmağınızla kontrol edebilirsiniz, şeker taneleri elinize gelmeyecek. Sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam. Bu kısımda çok fazla uzatmaya gerek yok iyice karıştığına emin olunca unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim. Elemenin faydası hem kabarması için gerekli, hem de kabartma tozu tam karışmazsa belli yerlerde kalır ve acılaştırabilir. O yüzden mutlaka eleyin, üşenmeyin. Şimdiiii, hamur hazır mı, hazır. İkiye bölelim kek hamurunu. Birinin içine 3 kaşık kakaoyu ilave edelim. Kakao, hamurun kıvamını artıracağı için 3 kaşık sütü de kakaolu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Bu arada 26 cm kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serip sıkıştırın, ya da evde o boyuta yakın yuvarlak bir tepsi varsa onu da kullanabilirsiniz.


Bundan sonrası biraz sabır sevgili arkadaşlarım. Çünkü kalıbın ortasına iki kaşık sade, tam ortaya sadenin üzerine iki kaşık kakaolu şeklinde bitene kadar bir ondan bir diğerinden ekliyorsunuz. Burada biraz ya sabır diyebilirsiniz, sonucu görünce değer diyeceksiniz benim gibi ☺

Bitince 160 derecelik fırında ilk 15 dakika kapağı kesinlikle açmadan, toplamda 40-45 dakika pişiriyorsunuz. Ancak arada bakın tabi daha erken olabilir. Kürdan kontrolü ile piştiğini görünce alırsınız. Sonrasında dilimleyince önce görsel şölen yaşayacaksınız, yerken de lezzeti yiyenleri çoook memnun edecek. 


Afiyet olsun ☺




6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor eminim lezzetlidir de:) Yalnız iki karışım birbirine karışmadan ve dağılmadan nasıl duruyor anlamadım yağlı kağıttan mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı kağıdın işlevi kekin tabana yapışmaması sadece. İki karışım birbirine tamamen karışmaz çünkü kek hamuru yoğun bir karışım. Yani tarifteki gibi yapılırsa aynen yukardaki gibi çıkar :)

      Sil
  2. IMMH MİS MİİSS =)
    BENDE YAPARIIM VE ÇOK SEVERİİM RESİMDE DAHA Bİ GÜZEL GÖRÜNDÜ SANKİ :P
    ELLERİNİZE SAĞLIK ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gerçeği daha iyi şimdi baktım da :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. nasılda lezzetli ve şık görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.